BeNde speelt op 4 en 5 juni Jan Rap en zijn maat!

Komt dat zien!

BeNde speelt op 4 en 5 juni 2016 in het Rosenstock-Huessy Huis in Haarlem

op geheel eigen wijze, onder regie van Justin le Bruyn

Jan Rap en zijn maat

naar het beroemde boek van Yvonne Keuls. Het verhaal speelt zich af in een opvanghuis voor jongeren. Het huis is opgericht om een huis te zijn waar de jIMG_6890ongeren naar toe moeten kunnen vluchten als ze het niet meer uithouden en van waaruit ze verder kunnen gaan. Maar er gaat niemand verder… Ze kunnen geen kamers huren, want die zijn te duur, en als ze een behandeling nodig hebben dan zijn er wachtlijsten van maanden lang.

We volgen de bewoonsters van het opvanghuis: Gemma een meisje die haar eigen moeder niet kent en verbaal agressief is en heen en weer geslingerd wordt tussen het opvanghuis en gezinnen of behandelcentra, Ali die psychisch helemaal in de knoop zit en dat uit met woedeaanvallen, de stotterende Charrie die bang is om teruggestuurd te worden naar een kindertehuis, de labiele Lenny die maar niet kan accepteren dat haar moeder haar niet wil zien en Lotje die door het pleeggezin waar ze geplaatst was mishandeld is. Ieder worstelt op haar manier met de problemen die het leven voorschotelt.

Toch wordt langzaam maar zeker een bijzondere, maar fragiele, band met elkaar en de begeleiding opgebouwd.

Door de dreigende sluiting van het opvanghuis nemen de spanningen echter toe. Als de leiding toch niet helemaal op één lijn met elkaar lijkt te staan, lijkt het volledig uit de hand te lopen…

Het belooft een mooie, indringende en op sommige momenten ook aangrijpende voorstelling te worden. Maar dit alles natuurlijk wel met een BeNde sausje, dus er valt zeker ook genoeg te lachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s